the secret of happiness is to count your blessings while others are adding up their troubles -william penn

KİMMİŞİM BEN - 100 MADDEDE MAVİ...


1) mavi: renklerin padişahı; iki veziri var: biri siyah, biri kırmızı...
2) yalın ve yalnız.. yaşama, müziğe, sinemaya, kitaplara, denize, gökyüzüne, maviye aşık...
3) sıcak, sımsıcak, uzak, yakın, inatçı, kararlı, güneşli, bulutlu, yağmurlu, gökgürültülü, fırtınalı, dingin, engin, sakin, ateşli, kırmızı kıpkırmızı...
4) çay içmez, kahve sever. her sabah bir fincan ofise gidince, bir fincan eve dönünce.
3) pizza, patates kızartması, pide, lahmacun, kızarmış tavuk -ağzın sulandı di mi, sevgili okur?!- asla çatalla yiyemediği şeylerdir; şerbetli tatlı yemez, sütlü tatlı yer, dondurmayı üstüne başına dökmeden yiyemez, magnum double çikolata böğürtlenli yer, çikolata yer, çikolata yer, çikolata yer...
5) okur, çok okur, ne bulursa okur. klasikleri de okur, red kit de okur. şiir de okur.
6) bildiğin çoğul kişiliklidir - daha kaba tabirle dengesizdir - bir gün öyledir, bir gün böyledir. ama ikizler burcu değildir.
7) HD kalitesinde rüyalar görür. detaylı rüyalar görür. (rüyasında ailesini mısır firavunun elinden kurtarmışlığı, savaş zamanı bir gemiyle ingiltereden yurda dönmüşlüğü, gemide ingilizce olarak kavga etmişliği -bu rüyayı da yazayım bir ara acayip birşeydi-, hatta ve hatta dünyayı kurtarmışlığı vardır. bütün bunları HD film çeker gibi ve en ince detaylarına kadar düşünülmüş dekorlar önünde yapmıştır)
8) çok kalabalıktır, bir o kadar da yalnızdır. yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılırsa yalnızlık olmaz, ama paylaştığında bile yalnızlıktır onunki..
9) çok güler, herşeye güler, kocaman güler, içten güler, içi güler...
10) beş tane gamzesi var...
11) king kong'un ölüm sahnesine, filmi her seyredişinde ağlar. nedensiz ağlar... (hep diyorum oyuncu olmalıydım, diye..)
12) çok sever, ölesiye sever; acının dibine vurur, şişenin dibine vurur, şişede balık olamaz boğulur.
13) aşkta yanılır, önsezilerinde yanılmaz.
14) çok düşünür, düşündüğünü söyleyemez, saçmalar; çok düşünür, düşündüğünü yazamaz, tıkanır kalır... çok şey düşünür hiçbir şey yapamaz...
15) 15 senedir günlük yazmaktadır.
16) yüksek sesle müzik dinleyenlere kızar, yüksek sesle müzik dinler..
17) kitaplarını kimseye vermez, aldığı kitabı geri vermez...
18) sahilde malak gibi yatmaz, denize girer, yüzer, derin denizde yüzer...
19) yere tükürenlere, herşeye burnunu sokanlara, herşeye bağıranlara, ter kokanlara, sigaraya, hafta sonu karganın bile uyuduğu saatlerde gürültü yapanlara, ayakkabının arkasına basanlara, konuşurken sürekli dürtenlere, yağlı saçlara, pembeye, fuşyaya, sarıya, eciş suratlı cadıya, salak ile avanak'a, 10 metrekarelik sokakta dükkan açan marangoza kıldır.
20) iktidara muhaliftir.
21) film izler, televizyon izlemez.
22) yemek yapar, bulaşık yıkamaz, toz almaz.
23) yaramaz, şirin, parasız pulsuz, gönlü zengin cebi delik, dikiş dikmeyi hiç bilmez.
24) ipod'u olmadan asla evden çıkmaz!
25) muhabbet kuşlarını çok sever, muhabbet kuşu ölünce çok ağlar.
26) dünyayı dolaşmak ister.
27) fotoğraf çekmek ister.
28) ispanyolca, italyanca, rusça, yunanca bir de japonca öğrenmek ister.
29) kitap yazmak ister.
30) uzun boylu, mavi gözlü erkekleri beğenir ama aşık olduğu tek erkek esmerdir.
31) kırtasiyelere ve kırtasiye malzemelerine bayılır. kırtasiye dükkanlarında kendini kaybeder.
32) ehliyeti yok, araba kullanamaz; otobüsü hiç kaçırmaz, dolmuşa binmez.
33) 33. maddeden itibaren kendi hakkında yazacak şey bulmakta zorlanmaya başlar.
34) bir de kitapçılarda kendini kaybeder. kolundan sürükleyerek dükkandan çıkarmak zorunda kalırsınız. (nasıl unuturum bunu yazmayı yaa!!)
35) sinemaya her gidişinde, ilk defa gitmiş gibi heyecanlanır.
36) "içindeki çocuk" içinde değil, hep yanıbaşındadır.
37) imkansız aşklar için yaratılmıştır.
38) hugh jackman, josh holloway ve gerard butler'a aşıktır.
39) hugh jackman'ın ve josh holloway'in karısına kıldır.
40) eeyore'da aşıktır.
41) biteviye yaşadığı durum şudur: aşkın peşinden koşar, koşar, koşar; aşk dönüp yüzüne bakmaz. ne zaman ki yorulur da oturur bir taşın üstüne, bu kez aşk onun etrafında dört dönmeye başlar, ama artık ne hali kalmıştır ne mecali. sonradan kafasını en yakın duvara geçireceğini bile bile sırtını döner.
42) aşksızdır bu aralar, o yüzden biraz tatsızdır.
43) doğal güzel'i ve şirine'si olmadan asla negatiflerini üzerinden atamaz.
44) kereviz sevmez, bakla sevmez, ıspanak sevmez, elmanın kabuğunu asla soymaz.
45) itinayla ev dağıtır.
46) yayalara kırmızı yanmasıyla, araçlara yeşil yanması arasındaki birkaç saniyelik sürede karşıdan karşıya geçmeye çalışır.
47) ilkokuldaykene arkeolog (arkeolojiye hala meraklıyımdır), ortaokuldeykene mühendis olmak istemiş, lisedeykene 'ne çıkarsa bahtıma' demiştir, şimdi üniversite diplomalı sekreter olmuştur. biraz daha kasar da tezi yetiştirirse yüksek lisans diplomalı sekreter olacaktır. bir yandan da okula girebilmek için uğraşmaktadır. ama esasında hep oyuncu ya da şarkıcı olmak istemiştir.
48) yaşlanmaktan değil köhneleşmekten, ölmekten değil ama unutulmaktan korkar. (aslında ölümden de korkar)
49) eciş suratlı cadıdan nefret etmektedir. (eciş suratlı cadıdan daha önce de bahsettiğimin farkındayım. bu post u bitirmem biraz daha uzarsa ve beni aramaya devam ederse aşağıdaki maddelerde eciş suratlı cadıdan daha çok bahsedeceğim)
50) görsel hafızası çok kuvvetlidir. gördüğü yüzleri asla unutmaz. ama bir şey söyle, iki dakika sonra unutur.
51) yaşasın makarna!
52) hah! yolun yarısı (geçmişim hatta!)
53) tam dört gündür bu post ile cebelleşmektedir. niye böyle bir işe kalkıştığını kendisi de bilmemektedir.
54) eciş suratlı cadıdan nefret etmekte ve her konuşmasında aklından bol kanlı cinayet senaryoları geçirmektedir. eciş suratlı cadıyı kakalak gibi ezip, delip deşip defnetmek istemektedir. (evet, doğru bildin sevgili okur, yine kapıştık).
55) bilgisayar oyunu manyağıdır. vakit darlığından bir süredir uzak kalmış olsa da, tomb raider favorisidir. sırasıyla en ilkelinden en gelişmişine tüm game box lar da (nintendo ve ps3 hariç, bilgisayar alınınca ps ye gerek kalmadı) oyun oynamışlığı vardır.
56) küçükkene, gazoz kapağı, meşe oynamış; mahalledeki ve okula başlayınca sınıftaki tüm erkek çocuklarını dövmek suretiyle terör estirmiştir.
57) peygamber sabrı vardır. istediği şeyi elde edebilmek için yıllarca bekleyebilir. buna rağmen asla taksit ödeyemez, fenalık basar.
58) kolay kolay sinirlenmez. ama sinirlendiğinde etrafta olmasanız sağlığınız açısından iyi olur.
59) deli kuvveti vardır.
60) etkileyici bir sesi vardır. (bu konuda tamamen ve tamamen etrafımdaki insanların yalancısıyım. kendi kulağıma çok salak gelir sesim. ama vukuat bir değil ki! ateş var ki duman çıkıyor demek. ahanda kanıt, ben 67. maddeyi yazarken gelen telefonda, konuştuğum ressam şahsiyet, mavi hanım ne kadar güzel bir sesiniz var, sizinle konuşunca mutlu oluyoruz, dedi!! haha zamanlama ancak bu kadar denk gelebilirdi!)
61) lokmayı da çok sever. (bunu da unutuyordum az kalsın. şimdi ofise geldi de bir koli ordan aklıma geldi. benim cici esin kaynağım..! yalnız şimdiye kadar yediğim en güzel lokma! zengin takımının lokması bile başka beeee!!!)
62) bu post a ilişkin kimleri mimleyeceğini düşündükçe kıs kıs gülmektedir.
63) aynı cezveden sadece iki fincan köpüklü türk kahvesi çıkarabilir. ikiden sonrası keloğlan havası...
64) little black dress olmadan asla!
65) altı sene önce güneş gözlüğü almaya karar vermiştir. o gün bugündür hep birlikte beklemedeyiz.
66) 11 sene de sadece 1 kere cep telefonu değiştirmiştir. o da zorunluluktan.. (ölmüştü artık telefon)
67) 11 senedir aynı GSM numarasını kullanmaktadır.
68) hayal gücü çok ama çok kuvvetlidir.
69) sıkıldığında kendi kendine konuşur. (sonum kötü, sonum kötü biliyorum)
70) asla ama asla kuuul olmayı beceremez. ne zaman kuul takılmaya kalksa başına olmadık işler gelir. takılıp düşer, üstüne başına birşeyler döker, ilk randevuda kuul takılmaya kalktığında kafasına kuş sıçmışlığı vardır!
71) ilk evcil hayvanı olan muhabbet kuşu sezar'ı severken boğmak suretiyle öldürmüştür. (ama ufacıktım daha yaa, nerden bilebilirdim ki fazla sıkınca nefes alamayabileceğini, nefes alamayınca ölebileceğini...şimdikilere çok iyi davranıyorum ama. 11 sene yaşadı bi tanesi!)
72) alıp başını gitmek istemektedir.
73) şehri ve şehrin nimetlerini çok sevmesine rağmen şu genç yaşında köyde sessiz sedasız yaşamak istemektedir.
74) denize kıyısı olmayan bir yerde hayatta yaşayamaz! kafasındaki düşünceler taşıyamayacağı kadar ağırlaştığında, müziğini kulağına takıp deniz kıyısında bir aşağı bir yukarı yürümelidir. her sabah, rüzgar denizi kokusunu getirmelidir penceresinden içeriye..
75) erkeklerle çok iyi arkadaş olur ama sevgili olmayı beceremez, eline yüzüne bulaştırır. (zannımca bu durumun nedeni, zamanında kalbini kırdığım bir çocuğun bana ah etmesi. lanetlendim yani!)
76) işleri bitirmek için hep son anı bekler. zamanın yarısını "daha var, yaparım nasılsa" diyerek, geri kalan kısmını da "allahım, nasıl yetiştireceğim ben bu işleri!" diye feryat figan ağlayarak geçirir. bitime 5 kala iş yetiştirir. (yetiştiriyor muyum, yetiştiriyorum. nokta)
77) bu aralar, tırnaklarını yiyerek "nasıl yetişecek bu tez? ya anketlerim geri dönmezse, ya yeterli sayıya ulaşamazsam, anket yapmak için ofisten izin de alamam! imdaaaatttttt" şeklinde, saçı başı yoluk bir halde ortalıklarda dolanmaktadır. (bu sefer yetişip yetişmeyeceğine ilişkin ben de yorum yapamıyorum. bekleyip göreceğiz hep birlikte)
78) suyu çok sever. (küresel ısınma en çok bana zarar!)
79) uyuzun tekidir.
80) itinayla topuklu ayakkabı topuğu kırar. üç - dört aydan fazla dayanan ayakkabıya denk gelemedi henüz. beklemedeyiz.
81) chad krueger'ın sesine hayran olmuş, "süppeer yakışıklı bir şeydir bu kesin" demiş, adamı gördüğünde kendi kendini feci şekilde kandırdığını anlamıştır.
82) bu yazının çok ama çok uzun olduğunun farkındadır. okuyanları, okuyabilecek sabrı olanları alınlarından öpecektir.
82) sadece bir kere sarhoş olmuştur.
84) ve sadece bir kere aşık olmuştur.
85) hayatında sadece iki kere korku filmi seyretmiştir. ilki kujo, ikincisi the ring'dir. ikisinde de korkusundan sabaha kadar uyuyamamıştır. halkayı seyrettiği gece esen lodos, durduk yerde kapıları açıp çarparak, korkusunun üstüne tüy dikmiştir.
86) haşaratlardan korkusu yoktur, çığlık çığlığa kaçmaz ama akrep, yılan ve örümcekten tırsar.
87) hep köpek beslemek istemiştir.
88) film izlerken kendini hep kadın kahramanın yerine koyar.
89) en sevdiği kötü adam sweeney todd'dur.
90) bilimkurguya ve romantik komedilere bir de CSI New York ile Supernatural'a bayılır. (Supernatural'ın yeni sezonu başlıyor yarın, neler olcek acaba?)
91) yaşasın 10 madde kaldı!! insan kendine böyle eziyet eder mi yahu?
92) renkli kalem manyağıdır.
93) çok güzel resim çizer. (bakarak ama)
94) eciş suratlı cadının yedi sülalesini yakaladığı yerde.... (yok aramadı bu sefer, ama aramasına gerek yok, telefon açınca ağzıma sıçmayı alışkanlık haline getirdi nasılsa. bu da benden olsun!)
95) halı sevmez.
96) evin içinde terlik giymez. (böbreklerim sonum olucak zaten!)
97) penceresinin önüne kuşlar için ekmek koyar.
98) tüm dünyayı kurtarsın ister ama bilgisayar başından dötünü kaldıramaz.
99) çok makyaj yapmaz ama siyah göz makyajına bayılır.. yakışır da hani, laf aramızda...
100) hıdrellez günü doğmuştur.

geldik kurbanları seçtiğimiz bölüme -bu yazıyı yazıp da kendime eziyet ettikten sonra, nihayeeeeettt en zevkli yerindeyimmm.

and mim goeeeeeessss tooooooo : kurabie, Prometheus ve de mlk!!!!
nihhaaaahaaa nihaaaaahaaaa!!!!

fikir annesi BlahBlah'tır, sevgili okuyucu, haberin ola!




pic : deviantart




12 yorum:

mutluluk kolesi dedi ki...

34) bir de kitapçılarda kendini kaybeder. kolundan sürükleyerek dükkandan çıkarmak zorunda kalırsınız

evt bu sebeple odasinda sahane kitaplari bulunmaktadir kuzisimin,kendisi milli kutuphane gibidir(:

khaos dedi ki...

Tebrik ederim, çok güzel anlatmışsın..
Yani en azından ben 100 madde sıralayamazdım kendime:)

çok beğendim..
Ve seni tanımak..
Güzeldi..

mavi dedi ki...

kuzicim beniimm :d saolasın senin de güzel güzel kütüphanelerin olur inşallaaahhh. kuzi mimi unutmıcan di mi? aynı performansı senden de bekliyorum.

teşekkür ederim khaos. aslına bakarsan 100 madde sıralamak epii zamanımı aldı. maddeleri yazarken çok ıkındım ve nedense yazıp bitirdikten sonra aklıma bir sürü şey geldi.:D başka bi yazıya artık. kendine haksızlık etme biraz zorlayınca yazılıyor. dene bak :D

mutluluk kolesi dedi ki...

yazicam kuzicim de amanin 100 cokmus kuzi mim indirimi yapsan bana eheheh(:biriktireyim kendimi yaziim ben de..

mavi dedi ki...

100. nokta. hepsini yazıcan kuzi başka yolu yok :D

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

İnsanın kendini tanıması,tanımlayabilmesi ne güzel yaa!Bence de seni tanımak güzeldi ama bu kadar uzun ve akıcı yazılmaz ki kardeşim :)(feci kıskandım hihi)
bu arada belki gerip gelicek ama ben bu mim olayından bi haberim nedir mim,mimlenmek?şimdi benim de kendimi anlatmam mı gerekiyo :)

mavi dedi ki...

teşekkür ederim mlk :D aslında uzun yazamam demiştim daha önce ama işte kafa lagalugaya basıo anca :D:D:D

mim şudur. şuymuş yani: şimdi ben seni bu yazıyla ilgili mimledim ya, aynı yazıyı sen de kendin için yazıcaksın. 100 maddede mlk. sona sen de 2 -3 kişiyi mimliceksin. meksika dalgası gibi bişi yani. uzun yazamıyorum demişitn ya, işte sana fırsat! arada ıkınıp sıkılıosun ama biraz uğraşınca güzel şeyler çıkıo ortaya. hadi bileğine kuvvet :D

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

hımm anlaşıldı,tamam! ama 100 maddelik insanmıyım diye düşündüm bi an endişe sardı eğileyim ben bu konuya belki bi hayra vesile olur da kendimi çözerim:) ama sanırım ben kimseyi mimleyemiycem blogger aleminde pek fazla haşır neşir olduğum kimse yok topu tekrar sana atsam :DSen de en sevdiğin 10 filmi falan yazsan olur mu ki? :D

mavi dedi ki...

dert ettiğin şeye bak. ben sanki 100 maddeliğim geyik yaptım oturduğum yerde.

mimlersin ya, misal en çok kimin bloguna bakıosan onu mimle. en sevdiğim filmleri de yazabilirim tabi ki ama inan en sevdiğim film listesi, bu listeden daha uzun olur :D

BlahBlah dedi ki...

ay çok geç gördüm :)

tanıştığımıza memnun oldum!

mavi dedi ki...

ben de tanıştığımıza memnun oldum, BlahBlah :D ve ben de yorumunu geç gördüm, kusuruma bakma.. teşekkürler ilgin için :D

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler ilginc

 

Follow Me

Contact

Ad

E-posta *

Mesaj *

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı