the secret of happiness is to count your blessings while others are adding up their troubles -william penn

İŞARETLER...


yazar, "simyacı"da kişisel menkıbe'den, esas amaca giden yol üzerine tanrının döşediği işaretlerden bahseder. başarısızlık diye bildiğimiz şey aslında sonuçlardan ibarettir ve esas yolumuzdan saptığımızda yüzleşmek zorunda kaldığımız bir durumdur. bir tür mesaj, diğer bir deyişle... tanrının "yanlış yoldasın, silkelen ve yüzünü doğru yöne dön" demesinin bir başka yolu. eğer başarısızlığa uğruyorsak, amacımızın yolundan uzaklaşmışız, bize ait olmayan ya da olamayacak şeylerin peşinden koşuyoruz demektir.


diğer taraftan; doğru yolda olmak demek de her zaman "doğru" ya da "iyi şeylerin başımıza gelmesi demek değildir. çoğu kez hayal kırıklığına uğrarız, karanlık zamanlar yaşarız, kötü olaylarla karşılaşırız doğru yolda ilerlememize rağmen. diyalektiğin altın kuralını; en karanlık anın, şafak sönmeden önceki an olduğunu hatırlatmak için başımıza gelir bütün bu kötü şeyler... çünkü zafere giden yol, zorlu bir patikadır ve zirveye ulaşmanın vereceği haz tüm sıkıntılara değer... karanlıkta yönümüzü bulamadığımızda yapmamız gereken derin bir nefes alıp "işareti" aramaktır. işaretler hep etrafımızda olsalar da onları görebilmek için gözlerimize değil kalbimize ihtiyacımız vardır. çünkü işaretler her oradadır... olması gereken yerde...


ben işaretlere inanıyorum. arkamı kollayan, varlığına sorgusuz sualsiz duyduğum sonsuz inancı, beklentilerimi gerçekleştirerek ödüllendirenin orada olduğuna inanıyorum. en umutsuz görünen durumlarda bile beni tekrar ayağa kaldıran işaretler hep oradadır. ne zaman bir şeyi yapmayı ya da elde etmeyi istesem ve başaramayacağımı düşünsem, "mesaj" hep tam zamanında gelir. işlerin yoluna gireceğini anlarım, her zaman çok kolay olmaz. ama bir şekilde "olur".


bu aralar elde etmeyi çok istediğim bir şey var, uğrunda çabaladığım bir şey -bazen yeteri kadar ter dökmediğimi düşünsem de! gerçekleşmesi için vakit var. "şartların olgunlaşması gerek"! bu süreç; özellikle kurtulmaya çalıştığınız şeye her gün katlanmak zorundaysanız, çok ama çok yıpratıcı olabiliyor. ancak mesajlar tam zamanında ortaya çıkıyor ve her sabah yataktan kalkacak kuvveti bulmama yardımcı oluyor.


ancak herşeye rağmen kuşkuyu uzaklaştırmak kolay değil..





0 yorum:

 

Follow Me

Contact

Ad

E-posta *

Mesaj *

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı