the secret of happiness is to count your blessings while others are adding up their troubles -william penn

YENİ YIL KARARLARI - #1 ve #2


iki hafta kadar rötarlı olsa da, yeni yılın ilk kararlarını almış bulunuyorum. uygulama kısmısı tamamen meçhul. ama ne demişler "başlamak bitirmenin yarısıdır"! karar almak da uygulamaya geçirmenin yarısıdır.

yeni yıl kararı #1- kilo vermeye karar verdim. şu dakikadan itibaren rejimdeyim. yaza kadar, azar azar dötümü küçültmeye çalışacağım. "az ye sık ye" taktiği bende işe yarayan yegane yöntem. ofis koşullarında nasıl uygulayacağım hiç bir fikrim yok. ancak neymiş, "azimle mıçan duvarı bile delermiş". bu yola başkoyarsak (psikoloji dilinde buna odaklanma diyor abilerimiz, ablalarımız) bi olurunu bulacağımı biliyorum.

yeni yıl kararı #2 - (bu senenin en önemli kararı bence, çünkü kilo vermeye her yeni yılda karar veririm. daha hayata geçtiği görülmedi. ama bu maddedeki kararı ilk defa alıyorum. haydi hayırlısı!) bu sene kimseye asılmamaya karar verdim.-en azından kilo verene kadar ya da ben popişimin yeteri kadar küçüldüğüne inanana kadar- çünkü ben, kimseye asılmayı beceremiyorum. ne zaman böyle bir işe kalkışsam g.t olup kalıyorum, hep felaketle sonuçlanıyor. (buradan, yakın zaman içerisinde benzer bir felakatle yüz yüze geldiğim anlamını çıkarabilirsin, sevgili okur ve evet haklısın' dün akşam son nokta oldu. sonra ben eve gidip, bi taraftan çikolata - kahve seansı yaparken bu kararları aldım).

şu asılmama kararıyla ilgili olarak evrensel bi kurala dikkat çekmek isterim. nasıl bir işse, mazbut bir hayat sürmeye karar verince ya da bi sevgili bulunca, bir anda kısmet patlaması yaşanır. bilmem hiç başına geldi mi? uygun bir sevgili bulunduğunda, bütün kısmetler, bunu bekliyormuş gibi, saklandıkları köşeden çıkıverirler. ben kıvrım kıvrım kıvranırken nerdeydiniz leeyynn??

kaderin oyunu..

P.S. bilgisayarım bozuldu. tezin bi kısmı bilgisayarda kaldı. naapıcam bilmiyorum....

P.S. gri kent sakini, funda ve bettra.. hoşgeldiniz :D


5 yorum:

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

belli bi yaştan beri aynı kilodaydım ne verir ne de alırdım vermek istesem de veremezdim.Sonra malum aşk denen şey acı vermeye başlayınca her zamanki kilomdan yaklaşık 4-5 kilo verdim sonra dedim ki mutsuz ama zayıf olmaktansa mutlu ama balık olmayı tercih ederim:D
ama inş. sen hem mutlu hem de istediğin kiloda olursun ve inş.kilo vermen de mutsuzluktan olmaz :)

mavi dedi ki...

işte ben, kilosunu koruyabilen insanlara hayranım, hastayım.. saygıyla eğiliyorum.. hürmetler...

saol canım.. iyi dileklerin için. burda bi zayıflama günlüğü yaparım artık -zayıflayabilirsem tabe- ofiste zor.. ama yapçak bişi yok madem kilo vercez die tutturduk, vericez.. boynumuzun borcu...

aşk acısı olayının nası kilo verdirdiğini biliyorum... tecrübeynen sabittir. ama haklısın mutsuz ve zayıf olmaktansa mutlu ama balık olmak iyidir. yannız ben balina sularına doğru yüzüyorum ve de bu nedenle mutsus oluyorum. o nedenle önlemini almak lazım diye düşünüyorum.

temmuza kadar kaç kilocuk gidecek bakalım??

mavi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mary Daisy Dinkle dedi ki...

inanıyorum sana sen yaparsın sensei :)Bi de bi öneri eğer kilo vermekte zorlanıyosan tiroid hormanlarına baktırmalısın. benimkiler az çalışıyomuşlar dolayısıyla metebolizmamda az çalışıyomuş.şimdi hergün aldığım ilaç yavaş metebolizmamı hızlandırdı...zayıflama deneyimlerini de yazarsan biz de faydalanırız malum uzun zamandır "ev kızı"(bu sıfattan nefret ediyorum) modunda ev de oturuyorum bi de bu iğrenç sıfatın başına hormonlu gelsin istemiyorum puhaha :D

mavi dedi ki...

:D:D:D:D:D hormonlu ev kızı, haaaa. allah iyiliğini versin güldüm akşam akşam :D:D:D:D:D

tiroid hormonu meselesine aklım yatıo aslınde. bi yerde genetik olduğunu da duymuştum. annem de tiroid problemi var. bende de olabilir. iyi fikir ya saol.. zayıflama deneyimleri konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıcam. zayıflama ipucusu 1: sevgili mavi, dötünü küçültmek istiosan önce çikolata yemekten vazgeççeksin :D:D:D:D aksi gibi canım durmadan çikolata yemek istio yaaa... imdaaaaaaaaattttt!!!!!!

 

Follow Me

Contact

Ad

E-posta *

Mesaj *

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı