the secret of happiness is to count your blessings while others are adding up their troubles -william penn

BUYURUN MSN TESTUSUNA! vol.1


hotmail ana sayfasındaki testlerin sonuçları, ahanda aşağıdadır.ofiste can sıkıntısına takılıp epey test yapmışım iki bölüm yapacağım. iyi eğlenceler :D

TEST: ALGI KAPILARINIZ AÇIK MI?
Algı kapılarınız sonuna kadar açık. Etrafta neler olup bittiğini merak ediyor, gerekirse araştırıyor, üzerine düşünüyor ve kafanızda belli kategorilere koyuyorsunuz. Bu nedenle tecrübe edinme hızınız etraftakilere göre hayli yüksek. Çabuk öğreniyor, kavrıyor ve gerçekleri bulundukları kategorilere yerleştiriyorsunuz. Dolayısıyla edindiğiniz önce bilgi, kafanızın karışmasına ya da dağılmasına sebep olmuyor.

TEST: HANGİ DUYUNUZ DAHA GÜÇLÜ?
Dokunma
Romantik bir kişiliğiniz var. Sevgilinizden ya da arkadaşlarınızdan en çok talep ettiğiniz şey size ruhen ve bedenen dokunulması. Çünkü ancak bu şekilde kendinizi güvende hissediyorsunuz. Ruhunuzun okşanmasını istiyor ve bu talebiniz yerine geldiğinde rahatlıyorsunuz. Bunun yanı sıra istemediğiniz duyguları ruhunuzdan ve bedeninizden atmayı da biliyorsunuz.

TEST: HANGİ İKLİMSİNİZ?
Akdeniz iklimi
Genel olarak sıcak kanlı ve sempatik birisiniz. Dönem dönem ruh haliniz alevleniveriyor, tam da istediğiniz gibi. Dostlarınız arasında aranan kişilerden birisiniz, hemen her ortamda aralarına dahil olmanızı istiyorlar. Siz de zaten hayır diyemeyen birisiniz. Yetişebildiğiniz her durumda arkadaşlarınızın yanında, onlarla gülüp ağlayan her duygularına eşlik etmeye çaba gösteren birisiniz. Çevrenizdeki insanlar da tıpkı sizin gibi sıcak kanlı ve her arzuladığınızda mutlaka yanınızda olmaya özen gösteren insanlar. (doğruya doğru!! :D)

TEST: HAYALCİ MİSİNİZ?
Hayallerinin izinde
Hayal kuruyor, hayallerinizi gerçekleştirmek için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. En iyisi de sizin yol sanki. Böylece bir gün bile sıkılmıyorsunuz. Oluyor tabii hayallerinizi kırıldığı, neden olmasın. Ama hayal kırıklıkları sizi daha az hayal kurmaya değil, gerçeklere yaklaşmaya teşvik ediyor. Giderek bu konuda bir usta haline gelecek, hayal kurmayı insanara öğretmeye başlayacaksınız. (bu sorunun cevabını verebilmek için test yapmaya gerek yoktu... olsun..)

TEST: HANGİ ELEKTRONİK EV ALETİSİNİZ?
Bulaşık Makinesi
Nedense bütün kirli işleri siz yapıyorsunuz. Herkes yiyip içip eğlenirken sıranın size de geleceğini biliyorsunuz. Çünkü siz manzarayı tamamlamadan bir sonraki safa sofrası tam bir mikrop yuvasına dönüşebilir. Dolayısıyla sürekli yemeklerin sonuna yetişiyorsunuz. Ama yine de aç kaldığınız görülmüş şey değil.

TEST: NE TÜR BİR BULUTSUNUZ?
Cumulonimbus bulutusunuz
Fırtına habercisisiniz. Sizin varlığınız kötü bir şeyler olacağının, gökyüzünde şimşekler çakacağının, bereketi taşıran arada bir ziyan eden güçlü yağmurların habercisi. Karamsarsınız biraz. İnsanları hayatın sert yüzüne hazırlamayı görev bilmişsiniz kendinize. Öte yandan renginizin koyuluğuna rağmen şeffafsınız. Aslında tek yaptığınız içindeki kederden kurtulmaya çalışmak…

TEST: ORTAÇAĞ AVRUPASINDA YAŞASAYDINIZ NE İŞ YAPARDINIZ?
Filozof-cadı (hihihi doğru söze ne denir!?)
O kadar şüpheci bir insansınız ki, Ortaçağ'da yaşasanız mutlaka filozof olurdunuz. Hakkında soru sormayacağınız, aklınızın karışık olmayacağı tek kurum bile olmazdı. Öyle ki siyaset bütün hayatın merkezi haline gelirdi. İçinde yaşadığınız çağın gölgelerinden olanca sıkılmışlığınızla, sonraki zamanların hayalini kurardınız. Bu yüzden toplumdan fersah fersah uzakta yaşar, hele kırsala gittiğinizde insanları kendi ihtiyaçları için daha çok düşünmeye davet ederdiniz. Muhtemelen toplum dışına itilir ve bunun çok da kötü bir şey olmadığına hükmederdiniz.

TEST: KORKAKLIK DERECENİZ NEDİR?
Kuş kadar ürkek
İşiniz gücünüz yükseklerde uçmak. Bir arpa tanesiyle doymanız mümkün, ama fazlasına hayır demiyorsunuz. Sizi uçmaktan, özgürlüğünüzden alıkoyacak her şeyden, bütün bağlardan, kafeslerden korkuyorsunuz. İyi taraflarınızı açığa çıkarmıyorsunuz ki talep edilmeyesiniz. Gerekirse martılar gibi çöpten beslenmeye, serçeler gibi soğukta üşümeye razısınız. Yeter ki kimse sizi kanarya ya da bülbül gibi kapatmasın altın kafeslere…

TEST: KANINIZ NE KADAR SOĞUK?
Sıfırın altında 10
Haddinden fazla soğuk kanlısınız, her durumda sakin kalıp çözüm yollarına doğru emin ve kararlı adımlar atıyorsunuz. Olayın şiddeti ne olursa olsun, sizin telaşa kapılmanıza ya da hata yapmanıza neden olamaz. Tabii bu sadece başa gelebilecek kötü durumlarda değil hayatınıza yeni giren bir sevgili ya da iş yerinde aldığınız bir terfi gibi güzel gelişmelerde de geçerli. Kısacası siz hayatın her anını normalleştirecek denli soğuk kanlısınız.

TEST: HANGİ İMPARATORSUNUZ?
Kanuni Sultan Süleyman
Sizin işiniz sistem kurmak ve kurduğunuz sistemin devamlılığını sağlam temellere bağlamak. Gücünüzü hukuktan, haktan alacağınızı biliyorsunuz. Ne var ki bu gücü kurumsallaştırırken kimilerinin canını da yakacaksınız. Kaçınılmaz olarak kimilerinin saadeti, başkalarının felaketi olacak. Buna sevinmeyecek ya da üzülmeyeceksiniz. Çünkü herkese yaranmaya çalışarak, herkesi mutlu etmeye uğraşarak âleme nizam verilemeyeceğinin farkındasınız. Sizi tanıyan herkesin aklında kalacağınızdan kuşku yok. Zat-ı âlinize saygıda kusur da edilmeyecek. Lakin bu kadar iktidarın getireceği sorumluluğun tüm yükünü de tek başınıza taşımak durumunda kalacaksınız.

TEST: AŞKTAN KAÇIYOR MUSUNUZ?
Aşk kaçağısınız (bu testi hazırlayanı öptüm alnından)
Aşktan ödünüz kopmuş sizin. Başınıza ne geldi ya da nasıl bir şeye şahit oldunuz Allah bilir. Ama ciddi ciddi aşkın mutluluğa mani olduğunu düşünmeye başlamışsınız. Biricik başım, ağrısız kalsın diyor bütün ihtimalleri bertaraf ediyorsunuz. Sakın merak etmeyin, zamane aşklarının acısı çabuk geçiyor. O çok acı çekenler var ya, galiba biraz nostalji yapıyorlar. Yorulmayın aşktan kaçayım derken, tadını çıkarın şen gönlünüzün.

TEST: MÜCADELECİ MİSİNİZ?
Mücadelecisiniz
Mücadeleci bir kişiliğiniz var. Bir şeyi istemeye görün hemen atağa geçiyorsunuz. Elinizden oyuncağınız mı alındı, basıyorsunuz yaygarayı. Hayatı tırnaklarınızla kazıyorsunuz. Geçtiğiniz her yerde izinizin kalışı da bu yüzden. Uğrunda mücadele etmediğiniz şeyler, başkaları için dünyanın en değerlileri bile olsa önemsemiyorsunuz.

TEST: HANGİ ESKİ AMERİKAN ARABASI SİZİN OLSUN?
Ford Mustang (ki kendisi en mağrur, naçizane varlığımın en beğendiği klasik otomobildir. şu güzelliğe bakar mısınız) (bir de holden
Mustang bir araba değil, hayat felsefesi olarak bilinir. Adını başıboş, özgür atlardan almıştır. İlk hayal edildiği günden bu yana insanlar ona tutkuyla bağlandılar. Kimisi sahip oldu ve bırakamadı, kimisi ise hep hayalini besledi. Tek kusuru, yaramaz çocuklar gibi sürekli lastik eskitmesi.

TEST: İÇİNİZDEKİ VAHŞİ KEDİYLE TANIŞIN
Jaguar
Jaguarlar da çitalar gibi yalnız kediler grubunda yer alıyorlar. Yanlarında birilerini görüyorsanız bilin ki ya eşi ya da çocuğu, yani birinci dereceden akrabasıdır. Kalabalıktan ve gürültüden hoşlandıkları kesinlikle iddia edilemez. Yarı karanlıkta harekete geçer, gecenin sonunda karınlarını doyurmuş olarak uykuya çekilirler. Siz de onlar gibi geceleri yaşıyorsunuz. En üstün nitelikleriniz düşünüp karar vermekte gösterdiğiniz hız ve dahası verdiğiniz kararların arkasında durma iradeniz. Yakın çevrenize gösterdiğiniz merhametin, onda biriyle tüm düşmanlarınızı dost kılabilirsiniz.

TEST: HAYATIN TADINI ÇIKARABİLİYOR MUSUNUZ?
Hayat sizinle güzel
Hayatın tadını o kadar güzel çıkartıyorsunuz ki, 100 metre yakınınıza kadar gelmek bile hafifçe bir gülümseyişe ve mutluluğa bulaşmaya yetiyor. Her sıkıntıdan bir şey öğrendiğiniz yetmezmiş gibi, en küçük güzelliği kocaman bir lezzete dönüştürebiliyorsunuz. Dünya ve zaman sanki sizin için yaratılmış, her zerresinden ve anından ayrı zevk alıyorsunuz.

TEST: YAŞAM TARZINIZA EN UYGUN ŞEHİR HANGİSİ?
İstanbul (yaşamayı düşüneceğim en son şehir.. yalan bu test yalan!)
Siz kalabalığı, hızı, canlılığı seviyorsunuz. O an istediğiniz her şeye hemen ulaşabilmek istiyorsunuz. Sergileri gezmek, konserlere gitmek, sinemaları, tiyatroları takip etmek sizin için en yaşamsal aktiviteler… Dolayısıyla yedi tepeli şehr-i İstanbul tam size göre bir kent. Bir vapur yolculuğunda martıları beslemek, dilerseniz bir müzenin gölgeli avlusunda dinlenmek, günün her saati kalabalık caddelerde yürümek, gece hayatını doyasıya yaşamak, festivallere, konserlere katılmak, her anı dolu dolu yaşamak için İstanbul yeni yaşantınız için en ideal şehir gibi gözüküyor…

P.S.: takmadığımdan değil, telefonla konuştuğumdan. her şeye alınmaktan vazgeçin artık.





2 yorum:

mutluluk kolesi dedi ki...

algılar sonuna kadar açık:D:D
cadı kısmına katılıyorum:D

mavi dedi ki...

algılar açık da ben sinyal gönderemiyorum be kuzim...

:D:D:D:D:D:D:D sanki cadılıkta benden aşağı kalır yanın var.. eşek sıpası :D:D:D:D:D:D:D seviom seni

 

Follow Me

Contact

Ad

E-posta *

Mesaj *

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı