the secret of happiness is to count your blessings while others are adding up their troubles -william penn

SORU


dini ilkelere göre yönetilen ülkelerde en çok eziyet gören, itilip kakılan, hor görülen, evdeki yeri ahırdaki hayvanlardan sonra gelen, mal gibi alınıp satılan, yok sayılan, eğitilmeyen, seçemeyen, seçilemeyen, konuşamayan, okuyamayan, yazamayan, çalışamayan, erkek milleti uçkuruna hakim olamadığı için saklanmak zorunda bırakılan, istediğini giyemeyen, ruj süremeyen, sokakta tek başına yürüyemeyen, hep geriden gelen, okul çağındayken kocamış adamların yatağına sokulan, bebeklerle oynaması gereken yaşta bebek doğuran, sünnet edilerek cinselliği öldürülen, kız olduğu için daha anne karnındayken katledilen, tecavüze uğrayan, dövülen, sövülen, taşlanan, kurşunlanan,
KADINLARDIR.

sorarım size; bu dünyanın pek çok yerinde, uzakta değil hemen dibimizde milyonlarca kadın sizin sahip olduğunuz özgürlüğün yarısını elde edebilmek için kendilerini feda etmeye hazırken, avrupa ülkelerindeki hemcinslerinden çok önce seçme ve seçilme hakkı elde eden sizler,
siz Türk kadınları,
size özgürlüğünüzü verebilmek için bir ömür harcamış olan adama sırtınızı dönüp ihanet ederken vicdanınız hiç mi sızlamadı?!!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

yazdiginiz yazinin ikinci kismina katilmakla beraber, ilk kisminin tamamiyle onyargilarla dolu, din dusmanligi iceren ve dini tam olarak tanimadan basmakalip dusuncelerle yazilmis bir yazi oldugunu dusunuyorum.

bir sistemi elestirmeden once daha iyi tanimaya gayret gostetrmeniz kendinize ve insanliga karsi daha durust bir hareket olmaz miydi?

saygilar.

mavi dedi ki...

ilk paragrafta yazılanların hiç yaşanmadığını söyleyebilir misiniz? koca kazık adamlarla evlenmek istemedi diye evinden kaçan kızların ailenin erkekleri tarafından öldürülmesi.. soruyorum size, taşlanarak öldürülmek nasıl bir cezadır? "dekolte giyen tecavüzü hak eder" nasıl bir zihniyetin ifadesidir? ben söyleyeyim: kendisinden başka kimseye yaşam hakkı tanımayan, Allah'ın yarattığı diğer cinsiyetin farklılığını, kendi dürtülerine hakim olamadığı için reddeden, baskı altına almaya çalışan bir aklın hastalıklı ürünü değil midir? tecavüzü hak etmek, diye bir şey olabilir mi? senin insan olarak yükümlülüğün, kim ve ne olursa olsun, sana zarar vermediği sürece, karşındakinin yaşam hakkına ve özgürlüğüne saygı duymaktır. kadının tecavüzü hak ettiğini düşünen bir zihniyet, karşı cinsi "mal" olarak görmenin ifadesi değil midir? ve soruyorum size özgürlükçü düşüncelerle yetişen insanlar mı böyle davranırlar yoksa belli kalıplara sokulmuş düşüncelerle yetişen insanlar mı? kadın sünneti, müslüman ülkelerde görülen bir uygulama değil midir? ortaöğretimde başörtüsünden söz ediyorlar. kimsenin inancına lafım yok ama hem düşüncelerine hem dış görünüşüne zincir vurularak yetiştirilmiş bir nesilden kime ne fayda gelir? ve lütfen söyleyin, daha kendisinin farkına bile varmamış küçücük kızlara "tecavüzü hak eder" muamelesi yapmak değil de nedir? ve lütfen söyleyin, başı bozuk bir özgürlükten bahsetmiyorum, ama insan onuruna yaraşır şekilde yaşamak kadın erkek herkesin hakkı değil midir? (işin bilimsel ilerleme ve ekonomik boyutundan hiç bahsetmiyorum bile!)

 

Follow Me

Contact

Ad

E-posta *

Mesaj *

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı